Boğaziçi Üniversitesi kürekte Türkiye şampiyonu

Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye Kürek Federasyonu tarafından 31 Ekim’de Sapanca Gölü’nde düzenlenen Akademi Türkiye Kürek Şampiyonası’nı kadın ve erkeklerde birincilikle tamamladı.

31 Ekim’de Sapanca Gölü’nde düzenlenen Akademi Türkiye Kürek Şampiyonası sonuçlandı. Boğaziçi Üniversitesi Kürek Takımı kadınlarda 300; erkeklerde ise 550 puan elde ederek ilk sırada yer aldı.

İKİ BİN METRELİK PARKUR

Türkiye Kürek Şampiyonası’nda sporcular zamana dayalı yarışmalarda 2 bin metrelik parkurda mücadele etti.

Boğaziçi Üniversitesi Kürek Takımı’ndan erkeklerde Miraç Mutlu İspir, Ozan Kılıç, Buğra Bulut, Deniz Çakan, Oğuzhan Erdik, Utku Türkbey, Furkan Başkan, Gürkan Erkuş ve Batuhan Özbek’in yer aldığı ekip, parkuru 6 dakika 51 saniye 74 salisede tamamladı. Kadınlardaysa Şevval Beyza Sezer, İdil Yükseltepe, Gizem Zeynep Ünsal ve Aylin Karapınar ise 9 dakika 15 saniye 48 saliselik sonuç elde etti.

Dereceye giren sporculara madalyaları, takımlara da kupaları federasyon yetkililerince verildi.

Takımların kadrosu ve eğitimlerini sürdürdükleri bölümler ise şöyle:

Sergen HAYDIN Makine Mühendisliği Yüksel Lisans Programı

Buğra BULUT – Elektrik Elektronik Mühendisliği İkinci Sınıf