Boğaziçi Üniversitesi Sanat ve Beşerî Bilimlerde Türkiye’nin En İyi Üniversitesi Seçildi

THE Dünya Üniversiteleri 2019 Sanat ve Beşerî Bilimler Sıralaması (Times Higher Education World University Rankings) sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre Boğaziçi Üniversitesi bu yıl Türkiye’den 251-300 bandında yer alan tek üniversite oldu.

Türkiye’den 5 üniversitenin yer alabildiği akademik ölçümlemede Boğaziçi Üniversitesi ilk sırada yer alırken; sıralamada sanat, performans sanatları, tarih, dilbilimleri, felsefe, arkeoloji ve -mimarlık konuları değerlendirildi.

Öğretim (%30), Araştırma (%30), Akademik Makalelere Yapılan Atıflar (%30), Endüstri Çıktıları (%2,5) ve Uluslararası Görünüm (%7,5) kriterleri temel olmak üzere yükseköğretim kurumlarının değerlendirildiği sıralamada bu yıl Sanat ve Beşerî Bilimler alanında dünya genelinde 560 enstitü ve üniversitedeğerlendirmeye alındı.

Tarih: 12 Kasım 2018