Boğaziçi’nden Lise Öğrencilerine “Yaz Okulu”

Boğaziçi Üniversitesi’nin BOUN101 Programları kapsamında düzenlediği yaz okulu, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine lise öğrencilerini üniversite hayatı ile tanıştırıyor.

Boğaziçi Üniversitesi tarafından lise öğrencileri için özel olarak tasarlanan “Üniversite Öncesi Yaz Okulu” programı fizikten moleküler biyolojiye, yaratıcı dramadan tarihin kuytu köşelerine lise öğrencilerini akademin yaşamın temel taşları ve eleştirel düşünceyle tanıştırmayı hedefliyor. Öğrencilere üniversite hayatına yönelik bilgi vermeyi amaçlayan ve gençlere deneyim edinme fırsatı tanıyan program, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi tarafından düzenleniyor ve büyük talep görüyor.

Lise öğrencilerinin bilimle aralarındaki bağı güçlendirmek ve öğrencilerin merak dürtüsünü kuvvetlendirmek isteyen Üniversite Öncesi Yaz Okulu, bu yıl zengin bir programla katılımcıların karşısına çıkıyor. Fizik, edebiyat, moleküler biyoloji, yaratıcı drama, tarih, çağdaş sinema okumaları, ekonomi ve akademik yazma gibi derslerle içeriği oluşturulan programa son başvuru tarihi 2 Haziran. Erken başvurular ise 23 Nisan’da sonlanıyor.

Bu sene 12-23 Haziran ve 3-14 Temmuz olmak üzere iki defa yürütülecek. Haftada dört gün boyunca 6 farklı ders alacak katılımcılara üniversitenin bir parçası olan kampüs hayatının da tanıtılması amacıyla haftada bir gün öğrenci etkinlikleri düzenlenecek. Gerçek bir üniversite deneyimi yaşatmayı planlayan yaz okulu programı iki haftanın sonunda bir mezuniyet töreni ile sonlanacak.

Program hakkında ayrıntılı bilgi için;

www.boun101.boun.edu.tr