Prof. Dr. Rana Sanyal’ın kurucusu olduğu RS Research’e ödül

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü Bölüm Başkanı ve Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Merkezi Müdürü Prof. Dr. Rana Sanyal'in kurucusu olduğu RS Araştırma Eğitim ve Danışmanlık İlaç Sanayi Ticaret A.Ş, 13. Teknoloji Ödülleri'nde Mikro Ölçekli Firma –Süreç Kategorisi’nde ödüle değer bulundu.

TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından oluşturulan Teknoloji Ödülleri’nin 13’üncüsü 20 Kasım tarihinde Sabancı Center’da düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü Bölüm Başkanı ve Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Merkezi Müdürü Prof. Dr. Rana Sanyal, kurucusu olduğu biyoteknoloji şirketi RS Araştırma Eğitim ve Danışmanlık İlaç Sanayi Ticaret A.Ş. bünyesinde yürüttüğü yenilikçi ilaç geliştirme çalışmaları kapsamında  Mikro Ölçekli Firma –Süreç Kategorisi’nde ‘’Tümörde Aktifleşen Hedefli Ön İlaç Geliştirme Çalışmaları’’ nedeniyle ödüle layık görüldü.

Bu yıl alınan başvurular arasından yapılan değerlendirmeler sonucunda, finalde 8 kategoride 45 finalist proje yarıştı. Prof. Dr. Rana Sanyal’a ödül getiren proje, kanser alanında yepyeni bir tedaviye kapı açacak öncü bir araştırma olarak dikkat çekiyor. Geliştirilmekte olan ilaç vücuttaki tümör hücresine girerek kanseri yok ederken yan etkileri en az düzeye indirmesiyle dikkat çekiyor. Söz konusu araştırma ile Avrupa Yatırım Fonu (EIF) olan teknoloji temelli risk sermayesi fonu ACT Venture Partners’dan 2017’de 1.1 Milyon Euro, 2018’de ise 900 bin euro tutarında yatırım alan RS Research, Türkiye'de ilaç alanında ilk defa bir risk sermayesi fonundan yatırım almıştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın onur konuğu ve konuşmacı olarak yer aldığı ödül töreninde 13. Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, TTGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da birer konuşma yaptı.

Tarih: 21 Kasım 2018