Sporun ateşi 38. kez coşkuyla yandı

Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu tarafından düzenlenen 38. Sports Fest 10 Mayıs Perşembe günü Uçaksavar Stadyumu’nda yapılan açılış töreniyle başladı. 13 Mayıs'a kadar süren Sports Fest boyunca sporcular farklı spor dallarında rekabet heyecanı yaşadı. Türkiye’de düzenlenen en köklü ve kapsamlı üniversiteler arası spor etkinliği olan Sports Fest’e yurt dışındaki çeşitli üniversitelerden sporcular katılıyor. 8 farklı ülkeden 12 yabancı üniversitenin sporcularının katıldığı etkinlikte Türkiye'den de 12 üniversiteden takımlar bulunuyor.

38. Sports Fest etkileyici bir açılışla başladı. Hem Boğaziçi Üniversitesi’nden hem de yurt dışından gelen sporcuların saha çevresinde yürüyüşüyle başlayan açılış seremonisi boyunca ekipler coşkulu bir şekilde festivalin başlamasını kutladılar. Aralarında Almanya, Hırvatistan, Hindistan, Lübnan, Romanya, Rusya ve Sırbistan’ın olduğu birçok ülkeden gelen sporcular açılış seremonisine katıldı. Boğaziçi Üniversitesi spor takımlarından Boğaziçi Sultans, Boğaziçi Angels, Boğaziçi Sharks ve Voleybol takımı ise törende olan takımlardan bazılarıydı.

Takımların yürüyüş seremonisinin ardından Spor Kurulu başkanı Mehmet Ziya Güvenalp tüm katılımcıları “Sports Fest’e ve İstanbul’a hoşgeldiniz” diyerek selamladı ve festival meşalesini yaktı. Törenin devamında Boğaziçi Üniversitesi Step Takımı ‘Boğaziçi Angels’ ve Boğaziçi Üniversitesi Zeybek Takımı şovlarını gerçekleştirdiler. Seremoni sonrasında ise Boğaziçi Üniversitesi Amerikan Futbol Takımı ‘BU Sultans’ bir şov maçı yaptı.