Yeni Yerleştirilen Öğrenciler için İngilizce Yeterlik Sınavı Duyurusu

2017-18 Akademik yılında Boğaziçi Üniversitesi’ne yerleştirileceğini düşünen lisans öğrenci adaylarından Hazırlık okumadan esas sınıfa geçmeyi hedefleyenlerin, 9 Ağustos 2017 BUEPT (BÜYES) sınavına girebilmek için 2 Ağustos (saat 10.00) -7 Ağustos 2017 (saat 17.00) tarihleri arasında http://registration.boun.edu.tr/buis/buisapps/incoming.aspx adresi üzerinden TC kimlik numaralarını ve ÖSYM'de kayıtlı olan tam isim ve soyadlarını kullanarak sınav başvuru formunu doldurmaları GEREKLİDİR. Bu öğrencilerimizin ödeme yapmalarına gerek YOKTUR.

ÖNEMLİ NOTLAR:

1. BUEPT/BÜYES, TOEFL® IBT/ PBT ve IELTS (Akademik) sınavlarından birinden istenilen asgari notları almış olan adaylar dil hazırlık sınıfında okumadan lisans programlarına başlayabilir. Bu sınavlardan alınması gereken asgari notlar ile ilgili duyuru:

2. BUEPT (BÜYES) sınavına 9 Ağustos 2017 tarihinde girmeyi tercih eden öğrenci adaylar, 7 Eylül 2017 tarihinde verilecek olan BUEPT (BÜYES) sınavına GİREMEZ. Üniversiteye yeni yerleştirilen adaylar, yaz (Ağustos ayı) ya da güz (Eylül ayı) İngilizce Yeterlik sınavlarından sadece birinegirme hakkına sahiptir.

3. 2017-18 Akademik yılında Boğaziçi Üniversitesi’ne yerleştirileceğini düşünerek ilgili adres üzerinden sınav kaydını gerçekleştiren ve sınava giren öğrenci adaylarından Üniversitemize yerleştirilmeyenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılacak ve açıklanmayacaktır.

4. TOEFL® IBT/PBT veya IELTS (Akademik) sınavlarına girerek genel toplamda minimum geçer notu almış (TOEFL® PBT 550; TOEFL® IBT 79; IELTS Akademik 6.5) ancak yazma bölümünde minimum geçer notu (TOEFL® PBT Writing/Yazma bölümü: min. 4.5; TOEFL® IBT Writing/Yazma bölümü: min. 22, IELTS Akademik Writing/Yazma bölümü: min. 6.5) alamamış öğrencilerimiz, sınav başvurusu sayfasında sınav tipi olarak TWE seçerek  BUEPT/BÜYES sınavı ile aynı tarihte saat 13:00’da verilecek olan Yazma Sınavı’na (TWE) girebilirler.

9 Ağustos 2017 tarihli TWE sınavında başarılı olanların, İngilizce Yeterlik sınavı muafiyeti için “sınav sonuçları açıklandıktan sonra” en geç 7 Eylül 2017 tarihine kadar TOEFL® IBT/PBT veya IELTS (Akademik) sonuç belgeleri ile YADYOK Öğrenci İşleri Ofisi’ne başvurarak belgelerini onaylatmaları gerekmektedir. TOEFL® IBT/PBT veya IELTS (Akademik) sonuç belgesini onaylatanlar haricinde sınav tipi olarak TWE seçenlerin sınav sonuçları kabul edilmeyecektir.

Bilgi ve iletişim için: hazirlik@boun.edu.tr