Boğaziçi Üniversitesi Elektro Mobilite Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı

Boğaziçi Üniversitesi Enerji Politikaları Araştırma Merkezi (EPAM) ve Avrupa Elektro Mobilite Birliği (AVARE) işbirliğinde Boğaziçi Üniversitesi Vedat Yerlici Kültür Merkezi’nde Elektro Mobilite Çalıştayı düzenlendi. 23 Kasım 2018 tarihinde gerçekleşen çalıştaya elektrikli araç pazarının önde gelen isimlerinden 17 şirket ve dernek katılım gösterdi.

Türkiye enerji politikalarının gelişmesine bilimsel destek sağlamak ve enerji piyasalarına yönelik bilgi ve veri kapasitesini güçlendirmek amacıyla kurulmuş olan Boğaziçi Üniversitesi Enerji Politikaları Araştırma Merkezi, enerji politikaları üzerine çok disiplinli bir perspektiften bilimsel araştırmalar yapmanın ve eğitimler düzenlemenin yanı sıra ulusal ve uluslararası işbirlikleri tesis etmeye yönelik çalışmalarını da sürdürüyor. Merkezin bu kapsamda gerçekleştirdiği etkinliklerden biri de 23 Kasım 2018 tarihinde düzenlenen Elektro Mobilite Çalıştayı oldu.

Ortak akıl oluşturma ve hızlı eyleme geçme yollarını belirlemek üzere gerçekleştirilen Elektro Mobilite Çalıştayı, Boğaziçi Üniversitesi Enerji Politikaları Araştırma Merkezi ve Avrupa Elektro Mobilite Birliği ortaklığında Türkiye elektrikli araç pazarının teknolojik ve ekonomik açılardan konuşulmasını sağladı. SWOT Analizle durum tespiti yapılan ve pazarın gelişimine yönelik öneriler sunulan çalıştayda, davet edilen kurumların aktif katılımı gözlemlendi. ABB Group, KODECO, Boğaziçi Elektrik Dağıtım, Phoenix Contact, İnci Akü, İş Portföy, TEHAD çalıştaya katılan şirketler arasındaydı.

Tarih: 04 Aralık 2018