Boğaziçi Üniversitesi’nden salgın döneminde uzaktan eğitime burs desteği

Foto1:

Boğaziçi Üniversitesi'nin 2019-2020 akademik yılında başarı, gereksinim, yemek ve yurt bursu olarak 4250 öğrenciye sağladığı 5.5 milyon TL miktarında bursa ek olarak COVID-19 salgını nedeniyle 2019-2020 akademik yılının 2. döneminden itibaren çevrimiçi eğitime geçilmesini izleyen dönemde ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik İnternet, Tablet, Bilgisayar Destek Bursları ve Hazırlık sınıfı öğrencilerine yönelik Kitap Seti desteği için tahsis ettiği bütçe yaklaşık 1 Milyon TL olarak gerçekleşti.

Burs Ofisi'nin verilerine göre, pandemi döneminde Boğaziçi Üniversitesi mezunları ve dostlarının Boğaziçi Üniversitesi Vakfı’na yaptığı bağışlar ve Üniversite bütçesinden ayrılan kaynak ile geçen akademik yıl bahar döneminden bugüne kadar sosyo-ekonomik durumu yeterli olmayan öğrencileri desteklemek amacıyla sağlanan burs adedi 1400 oldu. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi öğrencilere bilgisayar ve tablet desteği sağlandı. İnternet desteği kapsamında Mart 2020-Aralık 2020 ayları arasında 462 öğrenciye aylık 100 TL burs verilirken, ihtiyaç sahibi öğrencilere 356 tablet ve 37 adet bilgisayar desteği sağlandı.

Akademik yıl içinde desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs desteği için başvuruların devamı öngörülüyor.

HAZIRLIK SINIFLARI İÇİN DERS KİTABI DESTEĞİ

Bununla beraber, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün koordinatörlüğünde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bütçesinden hazırlık sınıfında eğitimini sürdüren ve orijinal ders kitabına gereksinim duyan öğrencilere de P1 seviyesi için 115 , P2 seviyesi için 190 ve P3 seviyesi için 180 adet İngilizce hazırlık kitap seti kitap bursu kapsamında burs olarak dağıtıldı.

İhtiyaç sahibi öğrencilere internet ve bilgisayar/tablet desteği için bağışlar devam etmekte. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine uzaktan eğitim desteği sağlamak amacıyla bağış yapmak isteyenler Boğaziçi Üniversitesi Vakfı’na bağış yapabilirler: