TÜBİTAK’tan Boğaziçi Üniversitesi’ne iki ödül

TÜBİTAK’ın bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için olanaklar sağlamak amacıyla verdiği “TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” 2018 yılı değerlendirme çalışmaları sonuçlandı. Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Erdik ve Prof. Dr. Veysi Erkcan Özcan ödüle layık görüldü.

Mühendislik Bilimleri alanında verilen Bilim Ödülü, Boğaziçi Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Erdik’in oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem ve Araştırma Enstitüsü Deprem Mühendisliği Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmış olan Erdik,  “Deprem Mühendisliği alanında deprem riski konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Bilim Ödülü’ne layık görüldü.

Temel Bilimler alanında Teşvik Ödülü ise Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Veysi Erkcan Özcan’a verildi. Özcan, “Deneysel yüksek enerji fiziği alanında uluslararası deneylerde yapmış olduğu yeni temel parçacıkların keşfi ve hassas ölçümleri konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Teşvik Ödülü’ne değer bulundu. Fizik ve Yüksek Enerji Fiziği alanlarında araştırmalar yapan Prof. Dr. Özcan, Deneysel Parçacık Fiziği’nde özellikle büyük çarpıştırıcılarda keşif analizleri, hassas ölçümler ve bunların fenomenolojik yorumlanması, ayrıca küçük deneysel hızlandırıcılar ve parçacık algıcı fiziği üzerine çalışmalar yürütüyor.

“TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” 26 Aralık 2018 tarihinde törenle sahiplerine sunulacak.